Waarom is het lange T-shirt in de mode?

Tegenwoordig is het een heel normaal beeld in het straatbeeld. Mannen met lange T-shirts. Hoewel iedereen er wel een mening over heeft zijn ze toch echt helemaal hip en kan je er niet meer onderuit bij de kledingzaken. Waar dit T-shirt officieel bedoeld is voor lange mannen die geen normaal T-shirt aankunnen, worden deze T-shirts nu gedragen door alle mannen.

De ontwikkeling van het T-shirt

Het beeld van een T-shirt is de afgelopen jaren flink veranderd. Tegenwoordig zijn T-shirts verkrijgbaar in een legio aan vormen, maten en bedrukkingen of een combinatie hiervan. Zo zijn er dus niet alleen de lange T-shirts maar ook T-shirts met een ronde hals of een v-hals. Tevens zijn er veel verschillende mogelijkheden hoe het T-shirt aansluit op het lijf. Zo zijn er strakke stretch T-shirts, maar ook lossere shirts die minder strak aansluiten. Kortom, de ontwikkeling van het T-shirt is in volle gang en is nog lang niet afgelopen.

De voordelen van een lang T-shirt

Weer terug naar het lange T-shirt. Waarom is dit T-shirt momenteel zo hip en zitten er nog praktische voordelen aan het T-shirt? Mannen zijn vaak vooral praktisch in de keuze van kleding. Natuurlijk zijn er ook steeds meer hippe mannen die de mode boven het praktische verkiezen. Heeft het lange shirt dan ook nog praktische voordelen? Jazeker! Een lang T-shirt is dus erg handig voor lange mensen. Tevens heeft een lang shirt het grote voordeel dat het goed in de broek blijft zitten wanneer je dit zo wilt dragen. Daarnaast blijkt dat wanneer je een lang T-shirt draagt, je minder snel een koude rug krijgt.

Ook voor kleine smalle mannen is een lang T-shirt een uitkomst. Wanneer een smal iemand een T-shirt koopt is deze vaak qua breedte goed, maar qua lengte te kort. Ook voor deze mannen is een lang T-shirt een goed alternatief.

Helemaal in de mode

Er is dus geen twijfel over mogelijk; het lange T-shirt is helemaal in de mode. Veel bekende mensen dragen het en er zijn verschillende trends gaande waarbij een lang T-shirt wordt gedragen. Een voorbeeld is de trend dat mannen meerdere lagen dragen. Hierbij wordt er in lengtes afgewisseld en is een lang T-shirt dus een mooi voorbeeld om dit te kunnen doen. Tevens is het onderhemd of een T-shirt onder een trui weer helemaal terug, waarbij het onderhemd onder de trui uitkomt. Zo kan er gespeeld worden met kleuren en lengtes.

Kortom, om een antwoord te geven op de vraag waarom lange T-shirts in de mode zijn. De T-shirts zijn niet alleen hip en helemaal in de hedendaagse mode, maar ook nog eens hartstikke praktisch.

(173)

Bericht auteur: admin