Kleding door de jaren heen

Het dragen van bepaalde kleding was al in vroegere tijden een manier om je te onderscheiden of om te laten zien dat je bij een bepaalde groep hoorde. De hofhouding en de adel vroeger droegen zijde, satijn en fluweel om te laten zien dat ze welgesteld waren en van goede afkomst. En het personeel droeg meestal dezelfde soort kleding, sober maar functioneel. Huishoudelijk personeel en keukenpersoneel mochten immers niet opvallen maar moesten wel duidelijk herkenbaar zijn, als behorend tot de huishouding. De leden van een Koninklijke familie droegen in veel gevallen ook het familiewapen op hun kleding.

Kleding in onze moderne tijd

In onze moderne tijd wordt kleding in veel gevallen nog steeds gebruikt om ons te onderscheiden van anderen en/of om te laten zien dat we tot een bepaalde groep behoren. Denk aan de middelbare school waar verschillende groepen zich probeerden te onderscheiden met bepaalde kleding. Bekend waren de “kakkers” die nette overhemden en truien droegen, de alternatieven met “paarse en oranje sjaaltjes en vaak donkere kleding, en natuurlijk de “hardrockers” met veel metaal en een stoer leren jack om zich heen. Tegenwoordig zie je dat wel wat minder, we zijn allemaal behoorlijk individualistisch geworden en bepalen het liefst helemaal zelf waarin we lopen.

Kleding online kopen met korting

Aan keuze geen gebrek overigens, als je op zoek bent naar kleding online. Er zijn ontelbare web shops die allerlei soorten kleding verkopen. Je kunt er vaak kleding kopen met hoge kortingen, omdat de web shops natuurlijk graag nieuwe klanten willen krijgen en bestaande klanten willen houden. De concurrentie online is namelijk groot. En in veel gevallen hebben mensen bepaalde merken die hun voorkeur hebben en weten ze exact welke maat een bepaalde broek of trui moet hebben. Dat zie je ook vaak bij schoenen van een bepaald merk. Mensen weten dan precies het merk, de soort, de maat en de kleur. In die gevallen is het interessant om dan online naar dat exemplaar te zoeken met korting.

(761)

Bericht auteur: admin