Een sluier voor iedere gezichtsvorm

Een sluier geeft bij sommige trouwjurken de wauw-factor. Ben jij voornemens een sluier te dragen dan kun je kiezen uit een arsenaal een vormen en lengtes. Weet jij nog niet goed voor welk type sluier je wil gaan, kijk dan naar de vorm van je gezicht. Wij geven je tips.

Stijl

Een trouwjurk kies je ook aan de hand van wat goed bij je staat en uiteraard wat jouw stijl is. Misschien vond je dat zeemeerminnenmodel geweldig, maar toen je hem aanhad niet meer. Het moet bij je passen en bij je figuur. Hetzelfde geldt voor een sluier. Ben jij geen romantisch type, dan zal jij niet snel kiezen voor een kanten sluier, maar misschien staat een lange sluier wel heel goed bij je gezicht. Ga dan op zoek naar een lange sluier die wel bij jouw stijl past. Een sluier is ideaal om scherpe punten in je gezicht te verdoezelen en aandacht te leggen op je positieve punten.

Gezichtsvormen

Er zijn een aantal verschillende gezichtsvormen: ovaal (lang, smal met zachte hoeken), rond (even hoog als breed, zachte hoeken), hartvormig (breed bij de ogen en wangen en naar een punt richting de kind. Zachte randen), diamantvormig (breedste punt bij de wangen en smal bij voorhoofd en kin, redelijk scherpe randen), vierkant (harde kaaklijn, beetje uitstekende kin), driehoekig (hetzelfde als hartvormig, maar dan met scherpere en hoekigere lijnen), langwerpig (zelfde als vierkant maar dan langer dan breedte).

Keuze voor sluier

De ovale en diamantvormige hoofdjes hebben het voor het uitkiezen. Elke vorm sluier past bij hen. De ronde gezichtjes komen het beste uit in een sluier die langs de zijkant van het hoofd valt. Hierdoor lijkt je gezicht smaller. Hetzelfde effect heeft een birdcage sluier bij jou.
Vierkante gezichten kunnen zachter worden gemaakt met een sluier. Kies voor een lieflijke, romantische sluier met kant aan de zijkant. Je gezicht komt het beste uit in een sluier die tot op de schouder valt en achter eventueel iets langer is. Er zijn ook prachtige sluiers met plooien en laagjes. Deze zijn ook geschikt voor je als je een vierkant gezicht hebt.

Rechthoekige gezichten kunnen beter kiezen voor een waterval sluier met daaronder opgestoken haar op ongeveer halverwege het hoofd. Steek je je haar te hoog op, dan leg je alleen nog maar meer de nadruk op je rechte, harde hoeken in je gezicht.
Vrouwen met een hartvoermig of een driehoekig gezicht staan sluiers mooi die onder hun haar worden bevestigd. Heb je bijvoorbeeld een volle sluier op je hoofd, dan leg je alleen maar meer volume op je al brede bovenkant van je gezicht. Je moet met de sluier de aandacht juist trekken naar de onderkant van je gezicht en daarom werkt een sluier die lager is bevestigd beter voor jou.

(45)

Bericht auteur: admin