Wat zijn de voordelen van een voorhanger zonnebril t.o.v. een gewone zonnebril?

Zon, zee, strand en dit jaar in eigen land. Doe je dit wel met een zonnebril in je hand? Voor mensen met een bril is het vaak onhandig omdat je verschillende brillen met je mee moet brengen. Zo kun je een gewone zonnebril gebruiken die je opzet wanneer je de deur uitloopt, maar je kunt ook gebruik van van een voorhanger zonnebril. Dit kun je vergelijken met een clip-on zonnebril die je gewoon gemakkelijk over je eigen bril doet. Maar wat zijn hier nu de voordelen van?

Gemak

Zodra de eerste wolken voor de zon verschijnen kun je eenvoudig je glazen van de bril afhalen en zo hoef je je zonnebril dus niet af te doen. Daarnaast laat je ook vaak je gewone zonnebril overal achter. Je gooit ‘m even in de tas, laat ‘m liggen op het terras of je doet je normale zonnebril zonder bescherming in je handtas. Dit is prima, maar zo blijft je zonnebril niet lang mooi en moet je weer sneller investeren in een nieuwe. Een Clip on zonnebril zorgt ervoor dat je al deze ongemakken niet mee hoeft te maken. Ideaal!

Geen schitteringen

Wist je dat een voorhanger zonnebril vaak polarized glazen heeft? Zo worden je ogen goed beschermd tegen de UV-400 stralen. Als je naar een goede brillenzaak gaat, kun je dit ook van een gewone zonnebril verwachten maar dan zit er vaak wel een hogere kostenplaatje aan verbonden. Met een clip-on, oftewel een voorhanger zonnebril kun je met een gerust gevoel de zon trotseren. Plaats de clip-on gewoon eenvoudig op je gewone bril en knip met de schaar langs je eigen omtrek van je brillenglazen. Goed de randen vijlen en tada! Je eigen customized zonnebril.

Gaat langer mee

Niet alleen je huid kan verbranden, maar ook je ogen. Dit wordt ook wel fotokeratitis genoemd en hiermee wordt het buitenste laagje van je oog, ook wel het hoornvlies genoemd. Naast dat het überhaupt niet fijn is om in de felle zon te kijken, kun je met de clip-on altijd je zonnebril bij de hand hebben. Je kunt bijvoorbeeld de clip-on in de auto leggen, zodat je gemakkelijk je ogen beschermt tegen de UV-stralen. Meestal hecht je aan een zonnebril minder waarde, waardoor deze ook sneller vervangen moet worden. Je normale bril wordt dagelijks gedragen, is een dure investering, waardoor je ook met een clip-on langer zult doen. Je moet er natuurlijk wel goed voor blijven zorgen dus af en toe een doekje erlangs en een mooie koker om je voorhanger zonnebril te beschermen zal hij fijn vinden.

(53)

Bericht auteur: admin