Sokken steeds vaker gebruikt als modeaccessoire

Dat witte sokken echt niet meer kunnen, is voor de meeste mensen geen nieuwtje. Een opvallende nieuwe trend geeft sokken een nieuwe rol: van een functionele rol enkel en alleen om je voeten warm te houden tot een waar modeaccessoire. Het grote aanbod dames- en herensokken in allerlei maten, modellen, felle kleuren en vrolijke motiefjes is dan ook niet gek. Wat je ook maar wilt, tegenwoordig kan het allemaal met sokken. Zelfs het dragen van twee verschillende sokken is geen probleem meer.

Ga je binnenkort naar een formeel evenement met als dresscode black tie, smoking of iets anders formeels? Ook dan is het tegenwoordig helemaal niet raar meer om opvallende sokken te dragen. Het enige wat voor deze evenementen geldt dat je je niet in witte sokken of sportsokken kan vertonen. Kies dan ook gewoon voor sokken waar jij je goed bij voelt. Laat jij graag je creativiteit en originaliteit aan anderen zien? Dan zijn de vrolijk gekleurde sokken natuurlijk een heel goede manier. Maar als je dit toch nog iets te heftig vindt, dan kan je natuurlijk ook gewoon kiezen voor een net paar zwarte sokken.

Ook wanneer je bijvoorbeeld op je werk of bij een sollicitatiegesprek in pak moet verschijnen, zijn de opvallende sokken zeker geen schande. Je ziet tegenwoordig steeds meer zakenmannen in een blauw pak lopen met sokken in de meest felle kleuren en met vrolijke motiefjes. Ook bij het dragen van een pak geldt er eigenlijk maar één regel: draag nooit zwarte sokken bij een bruin pak, en andersom. Verder ben je vrij om te dragen waar jij je goed bij voelt. Opvallende sokken met motiefjes tot sokken in een neutrale kleur, het kan allemaal.

De vrolijk gekleurde sokken worden op dit moment vooral veel gedragen bij casual kleding. Een (spijker)broek met iets opgerolde pijpen, sneakers en felgekleurde sokken. Niks is eigenlijk te gek als je casual gekleed gaat. Vergeet niet om je broekspijpen iets op te rollen, anders ziet natuurlijk niemand je trendy sokken.

Al met al zijn sokken dus steeds vaker een modeaccessoire, terwijl deze vroeger puur gebruikt werden voor het warmhouden van de voeten. Wij vinden dit een hele leuke ontwikkeling die het straatbeeld net dat beetje extra sfeer geeft. Lijkt het jou ook wel wat om eens te gaan voor een opvallende stijl? Bekijk dan eens rond in de Dimenno webshop. Hier vindt je altijd wel een mooi paar sokken dat aansluit bij jouw wensen.

(323)

Bericht auteur: admin